Uslužno lasersko sečenje

Sečenje pozicija na CNC Laseru Trumpf Trulaser 3030

Max dimenzije 1500x3000 mm
Max debljina 25 mm

Max debljina prema vrsti materijala

Materijal debljina (mm)
Čelik-razne namene: S235, S355, C45, C60, 40Mn4, 42CrMo4
Konstrukcioni čelici sa povišenim mehaničkim karakteristikama: Hardox, Weldox, Domex (SAAB ...)
25
Pocinkovani celicni lim
Plastificirani celicni lim
3
Nerdajuci celik (X5CrNi1810 – 1.4301, 1.4404....) 20
Vatrootporni celik 15-25
Aluminijum 12
Plastika (u zavisnosti od vrste) 20


Prednosti lasera ​​prilikom rezanja

Slede osnovni razlozi za korišćenje lasera ​​za proces rezanja:

   
Pogodan za mnoge vrste materijala Nijedna druga tehnologija ne može da reže toliko različitih vrsta organskih i neorganskih materijala.
Nikakva obrada nije potrebna posle samog postupka Laser je postupak razdvajanja u kom, u većini slučajeva, nije potrebna nikakva obrada posle postupka. Čak vrši i zaptivanje ivice tekstila poput sintetike ili tepiha tako da se ne raspadaju. Ovo štedi postupke naknadne obrade, kao što su mehaničko zaptivanje ili brušenje, u zavisnosti od vrste materijala koji se obrađuje.
Visoka preciznost Dobijeni usek je jedva veći od samog laserskog snopa. Ovo omogućava rezanje vrlo fine geometrije bilo kog oblika. Pored toga, integrisane kamere (JobControl Vision) mogu napraviti registracijske oznake i automatski nadoknaditi put rezanja - čak i ako se prvobitni šablon poremeti, okrene ili iskrivi.
Nema habanja alata
Mašine za lasersko rezanje nisu podložne habanju, na primer, glave alata ne postaju tupe. To smanjuje troškove tokom rada.

Podešavanja kolačića
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Podešavanje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.